ΚΟΣΜΟΣ

Κάτι «τρέχει» με Πούτιν και Ερντογάν…

Πολύωρη ήταν η συνάντηση των δύο ηγετών, του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομόλογού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Σότσι και όπως όλα δείχνουν είχε θετική εξέλιξη καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ενισχύσουν την ενεργειακή και την οικονομική συνεργασία.

Μαζί (για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα) Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, είπαν ότι θέλουν να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους – θέμα ζωτικής σημασίας και για τις δυο χώρες καθώς: Από τη μια η Ρωσική οικονομία έχει ανάγκη να παρακάμψει τις κυρώσεις της Δύσης με τη βοήθεια της Τουρκίας, από την άλλη ο Ερντογάν έχει ανάγκη από ξένες επενδύσεις σε σκληρό νόμισμα, που η Ρωσία διαθέτει.

Όπως ανέφερε κοινή δήλωση των δύο ηγετών, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες τόνισαν την «καθοριστική σημασία των σχέσεων ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για τη διασφάλιση της περιφερειακής και διεθνούς σταθερότητας». Παράλληλα προαναγγέλθηκαν μέτρα για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών, της γεωργίας, της βιομηχανίας και των οικονομικών, καθώς και στον τουρισμό

«Χάρη στην άμεση συμμετοχή σας και τη μεσολάβηση της γραμματείας του ΟΗΕ, το πρόβλημα σε σχέση με τις παραδόσεις των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας επιλύθηκε. Οι παραδόσεις έχουν ήδη αρχίσει και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την έναρξη της συζήτησης των δύο αντρών τους στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι.

Στο τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών, ο Ρώσος αντιπρόεδρος ανήγγειλε ότι οι παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πρέπει «να πληρώνονται εν μέρει σε ρούβλια» με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει δηλώσει πως αυτή η συνάντηση ελπίζει να ανοίξει μία νέα διαφορετική σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact