ΔΙΑΦΟΡΑ

Κέικ με ελιά και μπέικον

Αλμυρή νοστιμιά για όλες τις ώρες

Υλικά για 4 άτομα

15 ml λευκό κρασί 10 ml ελαιόλαδο 4 αβγά 1/2 κ. γ. αλάτι 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. τσένταρ τριμμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι 100 γρ. μπέικον 200 γρ. γαλοπούλα 100 γρ. μαύρες και πράσινες ελιές 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ελαφρά το κρασί, το λάδι, τα αβγά και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τοποθετείτε το μείγμα στο μπολ. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε ένα τηγανάκι προσθέτοντας το μπέικον για λίγα λεπτά. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και τις φέτες γαλοπούλας όπως και τις ελιές. Προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με το τσένταρ στο μπολ και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact