ΙΣΤΟΡΙΑ

Kι όμως οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!

Kι όμως οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν τσιμέντο!

Ανταπόκριση του BBC στη Βεργίνα με αφορμή μεγάλη έκθεση μακεδονικών θησαυρών στην Οξφόρδη αποκαλύπτει τις πρωτοποριακές μεθόδους των μακεδόνων χτιστών καθώς – όπως προκύπτει – είχαν φτιάξει τσιμέντο πριν τους Ρωμαίους.

Στην κάμερα του BBC μιλά η καθηγήτρια Αγγελική Κοτταρίδη που διενεργεί τις ανασκαφές στη Βεργίνα.

«Νομίζαμε ότι γνωρίζαμε τα πάντα για την αρχαία αρχιτεκτονική ωστόσο τώρα έρχεται αυτή η ανακάλυψη που φέρνει την ανατροπή» αναφέρει σχετικά με την ανακάλυψη τσιμεντένιων κατασκευών σε μακεδονικά κτίσματα.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο Ashmolean της Οξφόρδης, περιλαμβάνει πάνω από 500 χρυσά, ασημένια και χάλκινα αντικείμενα από τις πρόσφατες ανασκαφές στους βασιλικούς τάφους. Η κ. Κοτταρίδη αναφέρει ότι «αυτή η έκθεση είναι το πιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αφορά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια».

Ο διευθυντής του μουσείου δρ. Κρίστοφερ Μπράουν,σύμφωνα με το maiandros.blog.gr, αναφέρει ότι η έκθεση «είναι μία μεγάλη τιμή για το Ashmolean να φιλοξενεί τις τελευταίες ανακαλύψεις από τις Αιγές» (αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact