ΚΟΣΜΟΣ

Κίνδυνος- θάνατος οι… γιατροί στις ΗΠΑ

Η πλειονότητα των Αμερικάνων θα πέσει θύμα λάθους διάγνωσης τουλάχιστον μια φορά στη ζωής τους

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πέσουν θύματα τουλάχιστον ενός διαγνωστικού λάθους στη ζωή τους και όταν συμβεί αυτό, μπορεί να τους οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο Ιατρικής, ένα όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση και τους διαμορφωτές πολιτικής.

Η έκθεση ζητά να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση των διαγνωστικών μεθόδων στις ΗΠΑ αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των λαθών, δηλαδή των διαγνώσεων που χαρακτηρίζονται είτε ως ανακριβείς είτε ως καθυστερημένες.

«Τα διαγνωστικά λάθη συμβάλουν σημαντικά στις βλάβες που προκαλούνται στους ασθενείς και δεν τους έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή μέχρι τώρα» ανέφερε ο Βίκτορ Τζάου, ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής.

Σύμφωνα με την έκθεση, σε λάθη διάγνωσης οφείλεται περίπου το 10% των θανάτων των ασθενών. Οι μελέτες των ιατρικών φακέλων των ασθενών αφήνουν επίσης να εννοηθεί ότι το 6-17% των βλαβών που υφίστανται οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους οφείλονται σε τέτοια λάθη.

Πολλά διαγνωστικά λάθη συμβαίνουν όταν οι γιατροί δεν επικοινωνούν με τους συναδέλφους τους, με τους ασθενείς και τα μέλη της οικογένειάς τους. Πολλοί γιατροί επίσης δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη που κάνουν, σημειώνει το Ινστιτούτο που ανήκει στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

Η συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών αποτελεί πρόκληση επειδή πολλά θεραπευτήρια αποθαρρύνουν την αποκάλυψη των διαγνωστικών λαθών.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά η επιτροπή ζητά να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, των ασθενών και των συνοδών τους. Προτείνει επίσης να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες υγείας και να αυξηθούν οι δαπάνες για την έρευνα όσον αφορά τη βελτίωση της ακρίβειας των διαγνώσεων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact