ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η πρώτη τηλεοπτική άδεια

Μετά από 10 σχεδόν ώρες συνεδρίασης, η πρώτη τηλεοπτική άδεια πέρασε στα χέρια ενός εκ των οχτώ υποψηφίων – Βαλίτσες, στρώματα και αλλαξιές έφεραν μαζί τους οι εκπρόσωποι – Άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία

Όπως αναφέρουν οι πηγές, οι επτά εναπομείναντες υποψήφιοι, αλλά και τα μέλη της ειδικής πενταμελούς επιτροπής, συμφώνησαν να ξεκινήσουν αμέσως την δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας, χωρίς να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα ανάπαυσης ή ύπνου , με στόχο να έχει κι αυτή ολοκληρωθεί ως αργά απόψε το βράδυ και έως αύριο το βράδυ να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του διαγωνισμού.

Οι ίδιες πηγές αποσαφήνιζαν ταυτόχρονα, οτι μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια, παρά την αντίθετη φημολογία που υπήρξε από το πρωί, λόγω διφορούμενων δηλώσεων από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, ποια εταιρεία κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική άδεια, γλυτώνοντας νωρίς από την επίπονη διαδικασία. Δεν είναι επίσης γνωστό σε ποιο ύψος έφτασε το τελικό τίμημα, αλλά και σε τι επίπεδα αποσύρθηκαν οι άλλοι υποψήφιοι.

Όλα αυτά θα ανακοινωθούν με μια συνολική κυβερνητική ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρθούν οι αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Η εξέλιξη της δημοπρασίας κατά την διάρκεια κατακύρωσης της πρώτης άδειας ήταν αργή, επειδή ορισμένοι εκ των υποψηφίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό καθυστέρησαν να εξοικειωθούν με το ειδικό λογισμικό, με το οποίο υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές προσφορές, ενώ κατά την έναρξή της υπήρξαν και πάλι ενστάσεις και παράπονα για τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί.

Εκτιμάται οτι η διαδικασία θα κυλά πιο γοργά από τώρα και στο εξής. Όμως επειδή τα επιτελεία, αλλά και επικεφαλής κάθε υποψήφιας εταιρείας ξενύχτησαν και χθες το βράδυ μελετώντας εναλλακτικά σενάρια για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν, το πιθανότερο είναι να μεσολαβήσει ένα πολύωρο διάλειμμα για ανάπαυση, φαγητό και ύπνο, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης άδειας και πριν ξεκινήσει η δημοπρασία για την τρίτη.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact