ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικές δράσεις της «Αποστολής» με την Μητρόπολη και τον Δήμο Ιωαννίνων για τους μαθητές

Την αξία της αλληλεγγύης στους ανθρώπους που υποφέρουν αλλά και τον σεβασμό στο περιβάλλον είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν  οι μαθητές του 1ου και του 11ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου.

Σε κοινή δράση οι μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα της «Μεγάλης Γιορτής της Ανακύκλωσης» και στη συλλογή φαρμάκων για τους ανασφάλιστους της πόλης. 

Τα παιδιά έδωσαν παράδειγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής  συνείδησης στις εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, ο Γενικός Διευθυντής της  «Αποστολής»  Κωνσταντίνος  Δήμτσας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και

Εθελοντισμού Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης και ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας, καθώς ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να συνυπάρχουμε οι άνθρωποι με το περιβάλλον μας γι’ αυτό η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και της «Αποστολής» έχει την ολόθερμη στήριξη της Μητρόπολης», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ενώ αναφερόμενος στη συλλογή φαρμάκων υπογράμμισε πως «αντί να πετάμε τα φάρμακα που δεν μας χρειάζονται μπορούμε να ενισχύσουμε όσους έχουν ανάγκη». 

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους, υπογραμμίζοντας  πως  «τα παιδιά είναι η ελπίδα μας στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών για να γίνει ‘κτήμα’ της κοινωνίας μας η συνείδηση της ανακύκλωσης, αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων που εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής».

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτή την κρίση μπορούμε να την ξεπεράσουμε όλοι μαζί», υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κωνσταντίνος  Δήμτσας, καθώς για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ενισχύεται με ένα ποσό χρημάτων το έργο της «Αποστολής».  Επίσης ανέφερε ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής παρέδωσε ικανή ποσότητα φαρμακευτικού υλικού για το έργο της Μητροπόλεως.

Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης της άρσης Βαρών, Γιώργος Μαρκούλας, ζήτησε από τα παιδιά τέτοιες ενέργειες να γίνουν η καθημερινή τους συνήθεια.

Η  “Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Ιωαννιτών” συνεχίζεται έως 31 Μαΐου 2015.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact