ΚΟΣΜΟΣ

Κομμάτι μετεωρίτη βρέθηκε στη Σλοβενία

Μπήκε στην ατμόσφαιρα της γης με ταχύτητα 20 χλμ το δευτερόλεπτο

Ένα κομμάτι μετεωρίτη, βάρους 203 γραμμαρίων, ανακαλύφθηκε στο χωριό Πρέτσνα κοντά στο Νόβο Μέστο στη Σλοβενία.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το κομμάτι του μετεωρίτη μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και η κίνηση αυτή ανιχνεύτηκε από αισθητήρες σεισμού στο νότο της χώρας, καθώς επίσης στην Κροατία και την Ιταλία.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες κομμάτια μετεωρίτη βρίσκονται διάσπαρτα στη Σλοβενία και παροτρύνουν τους πολίτες να ελέγξουν τις αυλές και τις στέγες των σπιτιών τους αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ευρήματα αυτού του είδους είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της επιστήμης και της γεωλογίας, γι’ αυτό και όποιος βρίσκει ένα θραύσμα μετεωριτών πρέπει να το παραδώσει για αναλύσεις. Στη συνέχεια το κομμάτι αυτό επιστρέφεται σε αυτόν που το εντόπισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact