ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοροϊδία για τους Έλληνες το success story Σαμαρά και Σόιμπλε

Στην Γερμάνια το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι, κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες, το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε. Σε ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο οικονομικό και το κοινωνικό πεδίο στην Ελλάδα που δημοσιεύει το χθεσινό φύλλο της Frankfurter Rundschau, ο γερμανικός Τύπος γράφει χωρίς περιστροφές, πως το success story των Σαμαρά-Σόιμπλε είναι σκέτη κοροϊδία για τους περισσότερους Έλληνες.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «Αν πιστέψει κανείς τον Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. (…) Ακόμη και ο αυστηρός Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει λόγο για “success story’’. Ωστόσο, αυτό εκλαμβάνεται από τους περισσότερους Έλληνες ως σκέτη κοροϊδία. Καθώς οι άνθρωποι πληρώνουν υψηλότατο τίμημα γι’ αυτό που χαρακτηρίζει ο Σόιμπλε “τεράστια πρόοδο’’. Το πρόγραμμα λιτότητας που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα καθ’ υπόδειξη των διεθνών δανειστών επέφερε στη χώρα τη βαθύτερη και διαρκέστερη ύφεση από το τέλος του πολέμου».

Καταδικαστική για την κυβερνητική πολιτική είναι η απλή παράθεση των γεγονότων, των λαθών που έγιναν μέσα στην κρίση.  Το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υπολογίζει ότι το εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά ένα τρίτο κατά τη διάρκεια της κρίσης, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού απειλείται από τη φτώχεια, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα κατώτατο κοινωνικό βοήθημα αντίστοιχο του γερμανικού Hartz IV. Στο άρθρο τονίζεται πως: «ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι η ανεργία θα διατηρηθεί στα φετινά επίπεδα και το 2015 παρά την τόνωση της ανάπτυξης. Το Ινστιτούτο Εργασίας -που πρόσκειται στα συνδικάτα- προβλέπει μάλιστα ακόμη και για το 2020 ποσοστό ανεργίας της τάξης του 20%-22%», «σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν υπάρχουν τόσο ακραίες διαφορές».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact