ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Ο Ιρανός πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν «τον τρόμο» για την επιδημία

Οι Αρχές στη Βουλγαρία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε την Τετάρτη τις ΗΠΑ ότι σπέρνουν «τον τρόμο» σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού την ώρα που η χώρα καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την επιδημία εκτός Κίνας, με συνολικά 19 θύματα, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 139.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην Αμερική (…) να προκαλέσει τον τρόμο (…) εξαιτίας του κορονοϊού», δήλωσε ο Ροχανί μετά το πέρας υπουργικού συμβουλίου και μία ημέρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τεχεράνη «να πει την αλήθεια» για την επιδημία στη χώρα.

Εξάλλου ο Ροχανί πρόσθεσε ότι η επιδημία του covid-19 δεν θα πρέπει να μετατραπεί «σε εχθρικό όπλο» το οποίο θα εμποδίσει την επιχειρηματικότητα στο Ιράν.

«Ο κορονοϊός δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε όπλο των εχθρών μας για να σταματήσει η εργασία και η παραγωγή στη χώρα», είπε.

Από την πλευρά του ο Κιανούς Τζαχανπούρ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ιράν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι μέχρι σήμερα 19 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 139.

Μέσα σε διάστημα 24 ωρών τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, ενώ καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα, δεκαπέντε από τα οποία στην πόλη Κομ, επίκεντρο της επιδημίας στο Ιράν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βουλγαρία: Δεν υπάρχει φορέας κορονοϊού

Στη διάψευση φημών για κρούσματα κορονοϊού στη Βουλγαρία, προχώρησε ο διευθυντής της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας και επικεφαλής του ειδικού κέντρου που συστάθηκε με απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι.

«Δεν υπάρχει φορέας κορονοϊού στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουταφτσίσκι, στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), είκοσι άτομα με ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής έχουν τεθεί σε απομόνωση σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία και άλλες χώρες υψηλού κινδύνου, για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να διαπιστωθεί εάν είναι ή όχι θετικοί στον κορονοϊό.

Ο κ. Μουταφτσίσκι επισήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο πανικού και πρόσθεσε πως το υγειονομικό σύστημα της χώρας έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact