ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Κλόουν «μοιράζουν» γέλιο σε οίκους ευγηρίας στη Γερμανία

Οι παραστάσεις είναι υπαίθριες και οι ηλικιωμένοι παρακολουθούν από τα παράθυρα των δωματίων τους

Μια ομάδα κλόουν που συνήθως ψυχαγωγεί συνταξιούχους στα δωμάτιά τους σε οίκους ευγηρίας της Γερμανίας άρχισε να δίνει υπαίθριες παραστάσεις ώστε το κοινό να τις παρακολουθεί από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια για όσο διαρκεί η απομόνωση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι κλόουν είναι αποφασισμένοι να μην στερηθούν οι ηλικιωμένοι το γέλιο, μολονότι λόγω του ιού δεν μπορούν να δεχθούν επισκέπτες, ούτε και να πάνε μέχρι την κοινή τραπεζαρία για να φάνε. Έτσι, η ομάδα «Το Γέλιο Βοηθάει», μια ένωση «νοσοκομειακών κλόουν» οι οποίοι ψυχαγωγούν ασθενείς και ηλικιωμένους, άρχισε να δίνει παραστάσεις στην αυλή των οίκων ευγηρίας. Και οι κλόουν τηρούν απαρεγκλίτως τις αποστάσεις μεταξύ τους.

«Δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους», είπε η Τάνια Σέλμερ ή «Τίφι η Κλόουν». «Σκεφτήκαμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Πώς θα τους χαρίσουμε μια στιγμή χαράς; Τότε μας ήρθε η ιδέα απλώς να δώσουμε την παράσταση στο ύπαιθρο. Πηγαίνουμε μπροστά στα μπαλκόνια… Εκείνοι μας βλέπουν και τους φέρνουμε πιο κοντά, παρά την απόσταση», εξήγησε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact