ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Όλοι με μάσκες από σήμερα στο Ελ Σαλβαδόρ

Έξι νεκροί και 125 κρούσματα

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Ελ Σαβαδόρ καθώς παρατείνεται η ισχύ του σχετικού νόμου σε όλη την επικράτεια και επιτρέπει στην κυβέρνηση να εφαρμόζει μέτρα για να ανασχεθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η παράταση δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου άλλες τέσσερις ημέρες για να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν την οικονομία, τη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο δεν υπήρξε συμφωνία για άλλο νομοθέτημα, το οποίο αναστέλλει ορισμένες θεμελιώδεις ελευθερίες κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα, όπως το δικαίωμα στην ελεύθερη κίνηση των προσώπων και το δικαίωμα στις ειρηνικές συναθροίσεις. Η ισχύς αυτού του δεύτερου νομοθετήματος εκπνέει τα μεσάνυχτα σήμερα Δευτέρα (τοπική ώρα).

Ο Μπουκέλε, όπως και άλλοι αρχηγοί κρατών στην κεντρική Αμερική, επέβαλε αυστηρά μέτρα αφότου επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση στις χώρες της περιφέρειας επειδή παραβίασαν τους περιορισμούς αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συλλαμβάνει πολίτες επειδή δεν συμμορφώνονται προς την οδηγία να μείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον ούτε να προχωρά στην κατάσχεση αυτοκινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων τους.

O πρόεδρος επέμεινε το Σαββατοκύριακο ότι οι πάντες θα πρέπει να φορούν μάσκες από σήμερα Δευτέρα (13/4). Ακόμη, ο Μπουκέλε διεμήνυσε ότι όσοι κινούνται με αυτοκίνητα χωρίς άδεια ή σοβαρό λόγο θα συλλαμβάνονται και θα μετάγονται σε κέντρα κράτησης για 30 ημέρες, οι άδειες οδήγησης θα τους αφαιρούνται και τα οχήματα θα κατάσχονται.

Ως χθες Κυριακή, στο Ελ Σαλβαδόρ των 6,5 εκατομμυρίων κατοίκων, καταγράφονταν 125 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και έξι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας Covid-19.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact