ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 5.000 τα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Ο πρόεδρος Μουν κήρυξε «πόλεμο» στον ιό

Σε 5.186 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα, Τρίτη στη δημοσιότητα. Ο πρόεδρος της χώρας Μουν Τζε-ιν κήρυξε σήμερα «πόλεμο» στον ιό και έθεσε κυβερνητικές υπηρεσίες σε διαρκή κατάσταση συναγερμού.

Τα Κορεατικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι καταγράφηκαν 374 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, με τα οποία ανέρχεται σε 5.186 ο συνολικός αριθμός τους.

Δύο επιπλέον θάνατοι είχαν ανακοινωθεί επίσης νωρίτερα σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα από τον νέο κορονοϊό σε 28.

Η Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ, έχει καταγράψει εδώ και περίπου 10 μέρες μια έξαρση των νέων κρουσμάτων, η οποία έχει οδηγήσει στην ματαίωση ή την αναβολή πολλών πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, την ώρα που οι διακοπές για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς παρατάθηκαν κατά τρεις εβδομάδες.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη για την 12η παγκόσμια οικονομία, εξηγώντας ότι η επιδημία θα προκαλέσει βουτιά στην κατανάλωση και τις εξαγωγές.

Ο Μουν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει περισσότερα από 30 τρισεκατομμύρια γουόν (περίπου 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ) για να βοηθήσει την οικονομία να αντιμετωπίσει αυτή τη “σοβαρή” κατάσταση.

«Όλη η χώρα εισήλθε σε έναν πόλεμο κατά της μολυσματικής νόσου», δήλωσε ο πρόεδρος Μουν, ο οποίος έδωσε εντολή σε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες να εργάζονται όλο το 24ωρο.

Η Νότια Κορέα είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο από τον νέο κορονοϊό μετά την Κίνα και εδώ και πολλές μέρες αυτή που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα εντοπίστηκαν μεταξύ των μελών της Εκκλησίας Σιντσεόνζι του Ιησού, η οποία έχει περισσότερους από 260.000 πιστούς. Μια 61χρονη πιστή της εκκλησίας αυτής έγινε ένας από τους κύριους φορείς του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα. Αυτή ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου, αλλά προτού διαγνωστεί ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό παρευρέθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις τελετές της εκκλησίας αυτής στην Ντέγκου, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η οποία έγινε το κέντρο του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα.

Από τα 5.186 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Νότια Κορέα, σχεδόν το 90% βρίσκεται στην πόλη Ντέγκου και την γειτονική της επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ, σύμφωνα με τα KCDC.

Η Νότια Κορέα έχει προς το παρόν υποβάλει σε εξετάσεις για να επαληθεύσει την κατάσταση της υγείας τους περισσότερους από 190.000 ανθρώπους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact