ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η μάχη στη Βρετανία -Οριακά μπροστά το Brexit

Τα «στρατόπεδα» του Remain και του Leave, ή αλλιώς της παραμονής της και της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κορυφώνουν σήμερα τη «μάχη» για να πείσουν τους ψηφοφόρους, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει το Brexit να προηγείται, κατά μία μονάδα. Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Opinium, η άποψη υπέρ της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ συγκεντρώνει το 45%, έναντι 44% που τάσσονται υπέρ της παραμονής.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, έδινε την απόλυτη ισοπαλία, με τις δύο πλευρές να συγκεντρώνουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό, από 44%.

Σήμερα, οι Βρετανοί πολιτικοί ολοκληρώνουν την καμπάνια, μετά από τέσσερις μήνες, προσπαθώντας να πείσουν τους πάνω από 46 εκατ. ψηφοφόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα. Στις τελευταίες εκκλήσεις τους, στοχεύουν στους αναποφάσιστους, αλλά και ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές της κάθε πλευρές να πάει στην κάλπη.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εμφανίστηκε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό, Τζον Μέιτζορ και την πρώην επικεφαλής των Εργατικών, Χάριετ Χάρμαν στο Μπρίστολ, δήλωσε στο BBC ότι η απόφαση εξόδου θα είναι μη αναστρέψιμη. «Δεν μπορείς να πηδήξεις από αεροπλάνο και μετά να σκαρφαλώσεις πίσω σε αυτό από καταπακτή στο πιλοτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι αν μπορούσε να συνοψίσει την καμπάνια του σε μία λέξη, θα ήταν το «μαζί».

«Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις προκλήσεις της τρομοκρατίας και της κλιματικής αλλαγής, θα μπορούμε καλύτερα να αναπτύξουμε την οικονομία μας, να έχουμε καλές εμπορικές συμφωνίες, οι οποίες θα δώσουν καλύτερες ευκαιρίες σε όλους στη χώρα», τόνισε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι από την παραμονή στην ΕΕ, καθώς η ευρωζώνη αρχίζει να ανακάμπτει οικονομικά.

Από την πλευρά του, ο Μπόρις Τζόνσον και άλλες ηγετικές φιγούρες του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης τόνισαν ότι μόνο μία ψήφος υπέρ αυτής θα δώσει στη Μ. Βρετανία την ελευθερία που χρειάζεται για να χαράξει μόνη της την πορεία της, απορρίπτοντας τις οικονομικές προβλέψεις που μιλούν για ύφεση σε περίπτωση Brexit.

Ο πρώην δήμαρχος Λονδίνου κάλεσε τους Βρετανούς να πιστέψουν στην πατρίδα τους. «Είναι μία κρίσιμη στιγμή, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν και ελπίζω ότι θα πιστέψουν στη χώρα μας, στο τι μπορούμε να κάνουμε. Είναι καιρός να διαμορφώσουμε μία εντελώς νέα σχέση με τους φίλους και τους εταίρους μας. Είναι ώρα να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και εκατοντάδες εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη συμφωνούν μαζί μας. Είναι καιρός να σπάσουμε τους δεσμούς από το αποτυχημένο και δυσλειτουργικό σύστημα της ΕΕ», τόνισε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact