ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: «Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου» – Απειλεί για «μυστικά» κονδύλια

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με το Μέγαρο Μαξίμου και επί προσωπικού με τον Πάνο Καμμένο δίνει ο Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα μετά την παραίτηση του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών

Σε δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών απάντησε ευθέως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννεά σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ειδικά ως προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, επέμεινε ότι εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας. Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανωτάτων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Προειδοποίηση για κονδύλια

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επέμεινε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact