ΚΟΣΜΟΣ

Κουκουλοφόροι και ακτιβιστές σε επεισόδια μπροστά στην ΕΚΤ [εικόνες & βίντεο]

Συγκρούσεις με την αστυνομία και εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στην Φρανκφούρτη την ώρα που εγκαινιάζονται στην πόλη τα νέα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με σύνθημα «οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες», οι ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει τις διαδηλώσεις τους από το πρωί, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι στιγμής έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός, ύστερα από ρίψη πετρών μπροστά από το Opera House, ενώ έχουν καεί και τρία περιπολικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το κτίριο της ΕΚΤ.

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στην Φρανκφούρτη και να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής της λιτότητας στην Ευρώπη.

«Βασικός λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας και η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», δηλώνει ο Ούλριχ Βίλκεν, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact