ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Με απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να συνεργαστεί με τη ΝΔ

«Δεν είμαστε κόμμα του 4% και η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι στο μυαλό μας»

Για «κίνδυνο» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, σε περίπτωση εφαρμογής της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών, προειδοποιεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τους υπέρμαχους του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να κυβερνάται. Καλά είναι αυτά τα ωραία λόγια αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, κάτι το οποίο εγώ το πιστεύω, με ποιον θα συνεργαστεί; Κι εγώ, θα το πω και στην Κεντρική Επιτροπή αύριο, ‘κινδυνεύει να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία. Ας το λάβουμε κι αυτό υπ΄ όψιν. Δεν είναι απλά τα πράγματα», τόνισε υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνέντευξή του στον Real Fm.

«Να λάβουμε υπ’ όψιν μας», πρόσθεσε, «πως δεν είμαστε το κόμμα του 4% και πως είμαστε η πρώτη πολιτική δύναμη και η πολιτική σταθερότητα πρέπει να είναι μέσα στο μυαλό μας. Τότε, με την έννοια της απλής αναλογικής, θα πρέπει να καταργήσουμε και το 3%. Σ’ ένα δημοκρατικό κόμμα, με ηρεμία και χωρίς εμμονές θα πρέπει να λέμε την άποψή μας. Όταν η Κεντρική Επιτροπή αποφασίσει, σ’ αυτό οφείλουμε να πειθαρχήσουμε όλοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει προτείνει την κατανομή 270 εδρών με αναλογική και χορήγηση των υπόλοιπων 30 εδρών ως μπόνους στο κόμμα ή συνδυασμό κομμάτων που θα λάβει ποσοστό άνω του 40%.

Για την ετυμηγορία του βρετανικού λαού υπέρ του Brexit, ο υπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως την πιο δύσκολη στην Ευρώπη, διότι «δεν ξέρουμε επί της ουσίας τις επιπτώσεις», ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο Grexit:

«Δεν πιστεύω επ’ ουδενί, πως το Brexit σημαίνει και Grexit. Σε αυτήν την περίπτωση τότε, πάμε σε διάλυση γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς. Υπάρχουν κι άλλοι αδύναμοι κρίκοι όπως η Ισπανία η Ιταλία και νομίζω πως πάμε σε καταστάσεις που δεν θα ήθελε να τις σκέφτεται κάποιος. Οι εθνικισμοί θα πάρουν το πάνω χέρι και τότε η Ευρώπη θα επανέλθει σε περιόδους στις ποίες έζησε και πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά. Άρα χρειάζεται ψυχραιμία και ένα νέο όραμα, θα πρέπει να αντιστραφεί αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης που διευρύνεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πρέπει να αντιστραφεί ο ευρωσκεπτισμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact