ΚΟΣΜΟΣ

Κουρτς: Αν δεν περάσει η συμφωνία, το άτακτο Brexit θα έρθει ένα βήμα πιο κοντά

Χαρακτηρίζει περίεργη ενδεχόμενη συμμετοχή της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές 2019

Την ελπίδα να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit εξέφρασε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς μετά την παροχή επιπλέον χρόνου από την ΕΕ στη Βρετανία και την Τερέζα Μέι.

Φτάνοντας στον χώρο όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο Κουρτς δήλωσε πως εάν η συμφωνία απορριφθεί εκ νέου από τη Βουλή των Κοινοτήτων, για τρίτη φορά, τότε το Brexit χωρίς συμφωνία θα έρθει ακόμα πιο κοντά.

«Εάν δεν υπάρξει πλειοψηφία, τότε το σκληρό Brexit θα βρεθεί και πάλι ένα βήμα πιο κοντά» είπε στους δημοσιογράφους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν πως μεγαλύτερη παράταση θα ήταν δυνατή μόνο με συμμετοχή της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές αλλά ο Κουρτς εξέφρασε τις αμφιβολίες του. «Εάν μια χώρα φεύγει από την ΕΕ, θα ήταν περισσότερο κι από περίεργο να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές» τόνισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact