ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος έρωτας του Φιντέλ Κάστρο

Η πρώην ερωμένη και μητέρα ενός από τα παιδιά του Φιντέλ Κάστρο, Ναταλία Ρεβουέλτα, η οποία επίσης υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της κοσμικής ζωής της Κούβας, άφησε την τελευταία της πνοή στην Αβάνα σε ηλικία 89 ετών.

Για πολλούς από τους βιογράφους του, πρόκειται για τον μεγάλο έρωτα του Κουβανού ηγέτη, πριν ακόμη αυτός εδραιώσει την εξουσία του στην Κούβα, σύμφωνα με το “Έθνος”.

Η Ναταλία Ρεβουέλτα αντάλλασσε ερωτικές επιστολές με το Φιντέλ Κάστρο, πέρασε μαζί του θυελλώδεις στιγμές στο Μεξικό πριν την τελική νίκη του επαναστάτη ενώ έφερε στον κόσμο την κόρη του Αλίνα, χωρίς ποτέ να παντρευτούν.
Σύμφωνα με αναφορές, ο Φιντέλ χρησιμοποιούσε το σπίτι της Ναταλία για τις προεπαναστατικές συναντήσεις του στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Εκείνη την εποχή ο Κάστρο ήταν παντρεμένος με τη Μίρτα Ντιάζ-Μπάλαρτ και γνωρίστηκε με τη Ρεβουέλτα μέσω ενός κοινού γνωστού.

Μετά την αποτυχημένη επίθεση του 1953, που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων και τη σύλληψη του Κάστρο, η Ναταλία έστελνε ερωτικές επιστολές στον ηγέτη μέσα στη φυλακή. Του έστελνε σελίδες βιβλίων και άμμο από τη θάλασσα για να του θυμίζει την παραλία.

«Φλέγομαι. Γράψε μου, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα γράμματά σου» λέγεται πως της έγραφε ο Κομαντάντε από τη φυλακή. Μάλιστα, ο πρώτος γάμος του Φιντέλ έληξε ακριβώς εξαιτίας ενός εκ των ερωτικών γραμμάτων που από λάθος έπεσε στα χέρια της πρώην συζύγου του.

Όταν ο Κάστρο αποφυλακίστηκε το 1955, οι δυο τους έγιναν ζευγάρι. Εκείνη τότε έμεινε έγκυος, αλλά αποφάσισε να μην τον ενημερώσει, με αποτέλεσμα ο Φιντέλ να φύγει για το Μεξικό.

Ο Κάστρο της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Μεξικό και να τον παντρευτεί, όμως εκείνη αρνήθηκε, αφού πίστευε πως δεν θα επιβιώσει της επανάστασης. Το 1956 έφερε στη ζωή την Αλίνα και μόλις έξι μήνες αργότερα ο Κάστρο επέστρεψε στο νησί.

Ο ηγέτης δεν αναγνώρισε την κόρη του και η Ρεβουέλτα της έδωσε το όνομα του εν διαστάση συζύγου της. Ο Φιντέλ αποφάσισε να αναγνωρίσει την Αλίνα, όταν εκείνη ήταν πλέον 12 ετών, με την μικρή να αρνείται να πάρει το όνομα Κάστρο.

Η Ρεβουέλτα προετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αβάνα ως η Πρώτη Κυρία, μετά την εδραίωση της επανάστασης, όμως ο Φιντέλ την κράτησε σε απόσταση. Χώρισε από τον πρώτο της άντρα και μετέβη στην Αμερική, χωρίς να ξαναπαντρευτεί.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Ναταλία μπορεί να μην είχε πολλές επαφές με τον Κάστρο, παρέμεινε όμως στην Κούβα και ήταν μόνιμη καλεσμένη σε πάρτι της πρεσβείας.

Το 2008 είχε αναφέρει στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia πως δεν κράτησε ποτέ πικρία στο Φιντέλ «που έβαλε την επανάσταση πάνω από την προσωπική του ζωή». Πρόσθεσε όμως «ότι χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να τον βγάλει από την καρδιά του».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact