ΔΙΑΦΟΡΑ

Κρεμ μπρουλέ με πορτοκάλι

Γαλλική συνταγή για ένα ιδιαίτερο επιδόρπιο

Υλικά για 5 άτομα
125 ml γάλα
125 γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για την καραμέλα
½ κ. γ. μαστίχα, σε κομμάτια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
370 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
12 κρόκους αβγών

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε αρχικά το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 100°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους.

Σουρώνετε το μείγμα του γάλακτος από το κατσαρολάκι κατευθείαν στο μπολ, ανακατεύετε καλά ώστε να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα και γεμίζετε τα μπολ. Bάζετε σε ένα ταψί νερό και τοποθετείτε μέσα τα μπολ με τις κρέμες. Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Αφήνετε να κρυώσουν καλά. Προτού σερβίρετε πασπαλίζετε ομοιόμορφα την επιφάνεια με τη ζάχαρη. Την καραμελώνετε καίγοντάς την με ένα καμινέτο ώσπου να σκουρύνει.

newsbeast.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact