ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσος: Αυτόκλητος υποστηρικτής συμφερόντων ο Γεωργιάδης

«Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη»

Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, με αφορμή σημερινή δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης προέβη, ως αυτόκλητος (ελπίζουμε) υποστηρικτής συμφερόντων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στην ακόλουθη δήλωση: «Πρωτοκλασάτος υπουργός μου είπε μην ανησυχείς ο ΣΚΑΙ θα κλείσει οπωσδήποτε».Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν σαθρά, οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και υπογραμμίζει ότι «η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη, ενώ στηρίζεται σε ήδη δοκιμασμένη μεθοδολογία δημοπράτησης φάσματος από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)».

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, τονίζει ο κ. Κρέτσος και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους». Το άνοιγμα των προσφορών,δε, από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στο διαγωνισμό.Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (www.media.gov.gr ), σημειώνει στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας.

ΝΔ κατά Παππά

Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Υπουργός – υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής.

Η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης.

Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης. Η θέση μας από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρη και δεν αλλάζει. Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του.

Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact