Ξαφνιάστηκαν οι Τούρκοι από την αντίδραση της Ελλάδας που επιτέλους η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα όπου πηγαίνει και ο Α/ΓΕΕΘΑ.
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στα πρώτα θέματα της σχολιάζει με έκπληξη ότι μετά την απόφαση της Τουρκίας για την πολιτική ανοιχτών συνόρων για τους πρόσφυγες και μετανάστες και μετά από την είδηση ότι εκατοντάδες συρρέουν στην Αδριανούπολη για να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να λαμβάνει μέτρα.! Και συμπληρώνει η Hurriyet ότι σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αυξάνεται ο αριθμός της ασφάλειας στα σύνορα της Ελλάδος, ενώ η ελληνική κυβέρνηση συναντά αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί πάντως ότι όλα τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες συρρέουν στις τουρκικές παράκτιες περιοχές όπως στο Τσεσμέ το Καραμπουρούν στην επαρχία Σμύρνης και το Κουσάντασι .
Όπως αναφέρει μάλιστα η Hurriyet οι παράνομοι μετανάστες συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών προερχονται όχι μόνο από την Συρία, αλλά υπάρχουν Ιρανοι, Ιρακινοί, Πακιστανοί και Μαροκινοί.
Επίσης η Hurriyet αναφέρει ότι η Τουρκία φιλοξενεί 3, 7 εκατομμύρια Σύρους μετανάστες και απο δω και στο εξής, μετά τον θάνατο των 33 Τουρκων στρατιωτών, δεν θα εμποδίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Ευθέως δηλαδή οι Τούρκοι εκβιάζουν πως θα μεταφέρουν το πρόβλημα στην χώρα μας.





















