ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο τρίτο μνημόνιο

Ενθαρρυμένη από τις πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ

Ενθαρρυμένη από τις πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφισθεί και θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν μετέχουμε στο πρόγραμμα, επειδή έχω πει επανειλημμένα ότι αυτό πρέπει να βασίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτον, πρέπει να υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και, δεύτερον, πρέπει να υπάρχει ένα χρέος που να είναι βιώσιμο με τους κανόνες και τις μετρήσεις μας και αυτό δεν ισχύει τώρα», σημείωσε.

Στη συνέντευξη που έδωσε, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 (της Ομάδας των Είκοσι μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών) που θα γίνει στην Κίνα, η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή της για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα.

Η ίδια τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα.

Αν και δεν έχουν υλοποιηθεί έως τώρα κάποιες απειλές για την παγκόσμια οικονομία, όπως μία ύφεση από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit ή μία κατάρρευση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ περιέγραψε τις συνολικές προοπτικές ως «ελαφρά φθίνουσα ανάπτυξη, εύθραυστη, αδύναμη και σίγουρα μη ενισχυόμενη από το εμπόριο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact