ΔΙΑΦΟΡΑ

Λάθος το να βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά – Πώς γίνεται η σωστή ομελέτα

Εάν συνηθίζετε να βάζετε γάλα στα αυγά όταν τα χτυπάτε για να φτιάξετε ομελέτα, καλό θα ήταν να το σταματήσετε.

Το γάλα δεν κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα, ούτε και “γεμίζει το πιάτο με περισσότερη ομελέτα”. Το μόνο που πραγματικά πετυχαίνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα πιο “ελαστικά” και άχρωμα.

Μόνο βούτυρο
Οι σεφ και οι μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό υλικό, που χρειάζεστε για να φτιάξετε ομελέτα. Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή θερμότητα και λιώστε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρυσαφί (αλλά όχι καφέ) χρώμα. Στην συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται το μείγμα στο κάτω μέρος. Περιοδικά με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά τα αυγά από το κάτω μέρος του τηγανιού για να σχηματιστούν πιο “μεγάλα κομμάτια” και μέχρι να γίνουν τ’ αυγά.

Μην χτυπάτε τ’ αυγά απευθείας μέσα στο τηγάνι
Μερικοί σπάνε τ’ αυγά απευθείας στο τηγάνι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να τα χτυπήσουν μέσα σε αυτό. Αυτό είναι λάθος. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα να πέσουν τσόφλια αυγών στο τηγάνι, αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να χαράξετε τον πάτο του τηγανιού. Πάρτε το επιπλέον βήμα για να σπάσετε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά για να τα συνδυάσετε. Το τελικό προϊόν σας θα είναι καλύτερο λόγω των πρόσθετων προσπαθειών σας.

Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης
Μια σπάτουλα σιλικόνης είναι το καλύτερο εργαλείο για να φτιάξετε ομελέτα. Οι μεταλλικές σπάτουλες μπορεί να ξύσουν και να γρατζουνίσουν την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού σας, ενώ μια ξύλινη κουτάλα δεν μπορεί να φτάσει καλά στις άκρες του τηγανιού για να ανακατέψει το μείγμα.

Υπομονή και χαμηλή φωτιά
Η ομελέτα πρέπει να μαγειρεύεται αργά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμότητα. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να παραψηθούν τα αυγά. Όπως και άλλες πρωτεΐνες, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται ακόμα και όταν αφαιρεθούν από τη φωτιά, οπότε κατεβάστε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας πριν δείτε τα αυγά να έχουν ψηθεί τελείως. Το ζεστό τηγάνι θα συνεχίσει να μαγειρεύει τα αυγά καθώς θα τα μεταφέρετε στο πιάτο.

iatropedia.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact