ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ: Βελτίωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Η Μόσχα επιθυμεί να βελτιώσει στις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον και δεν ενδιαφέρεται για έναν συνεχιζόμενο «πόλεμο κυρώσεων» με τη Δύση, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο 5TV, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ χρειάζονται μια «δεύτερη επαναφορά», αναφερόμενος στην προηγούμενη αμερικανική προσπάθεια να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις, η οποία υπονομεύθηκε από μια σειρά αντιπαραθέσεων με πιο πρόσφατη αυτή σχετικά με την Ουκρανία.

Πάντως ο ρώσος υπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα του δεν αισθάνεται απομονωμένη από τη Δύση, ενώ κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι πλήττει τις μεταξύ τους σχέσεις και ότι ακολουθεί πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών στην μάχη κατά της «τρομοκρατίας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact