ΕΛΛΑΔΑ

«Λαχτάρησαν» στην Δυτική Ελλάδα με τον σεισμό. Τι είπε ο Τσελέντης

«Λαχτάρησαν» οι κάτοικοι 50 σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς σεισμός 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο.

Ωστόσο, με βάση το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο, η δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 18 χιλιόμετρα, βόρεια της Πάτρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

“Ήταν ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου γι’ αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές, όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και γι’ αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί”, είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact