ΚΟΣΜΟΣ

Λιου: Ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στην κυβέρνηση της Τουρκίας

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά την Τουρκική κυβέρνηση, την οποία καλούν να ερευνήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα με τρόπο που ενισχύει την λαϊκή εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και προάγει την οικονομική σταθερότητα.

Ο κ. Λιου έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Μεχμέτ Σισμέκ στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Λιού ανέφερε πως το υπουργείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και την επίπτωση στην τουρκική οικονομία. Επίσης, κάλεσε την Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει τον τραπεζικό της τομέα από την κατάχρηση από το Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σισμέκ, μιλώντας στη σύνοδο των G20, είπε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact