ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες να διαπιστώνουν εάν οι υπολογιστές τους παρακολουθούνται

Η Διεθνής Αμνηστία κυκλοφόρησε ένα δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαπιστώνουν εάν οι υπολογιστές τους παρακολουθούνται από κυβερνητικές μυστικές υπηρεσίες.

Το πρόγραμμα λέγεται Detekt και σχεδιάστηκε ειδικά για ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφους.

“Οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο εξελιγμένη και επικίνδυνη τεχνολογία που τους επιτρέπει να διαβάζουν τα ιδιωτικά e-mail καθώς και να ενεργοποιούν την κάμερα και να τα καταγράφουν” αναφέρει ο Μάρεκ Μαρτσίνσκι, στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το Detekt αναπτύχθηκε από τον Κλαούντιο Γκουαρνιέρι και λανσάρεται από τη Διεθνή Αμνηστία σε συνεργασία με την Digitale Gesellschaft, την Electronic Frontier Foundation και την Privacy International.

Δείτε αν σας παρακολουθούν τον υπολογιστή εδώ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact