ΚΟΣΜΟΣ

Μακραίνει η λίστα του θανάτου: 24 σοροί ταυτοποιήθηκαν, ανάμεσά τους δύο κορίτσια με ελληνικές ρίζες

Σφίγγεται το στομάχι όσο περνούν οι ώρες στο Κραν Μοντανά. Η διαδικασία της αναγνώρισης προχωράει αργά και βασανιστικά, και πλέον έχουμε φτάσει στις 24 ταυτοποιήσεις σορών.

Μέσα σε αυτόν τον κατάλογο του θανάτου, οι ελβετικές Αρχές έδωσαν πληροφορίες για δύο κορίτσια, 14 και 15 ετών, που έχουν ελληνικές ρίζες. Τα ονόματά τους είναι Αλίσια και Νταϊάνα. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί κάτι σημαντικό για να μην υπάρχει σύγχυση: Δεν πρόκειται για την Αλίκη Καλλέργη. Η Αλίκη δυστυχώς εξακολουθεί να αγνοείται και η αγωνία για τους δικούς της ανθρώπους συνεχίζεται.

Παιδιά ήταν τα περισσότερα θύματα

Τα στοιχεία που έρχονται από την Ελβετία προκαλούν ανατριχίλα. Από τα 16 νέα θύματα που ταυτοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες, οι περισσότεροι είναι παιδιά και έφηβοι.

Μιλάμε για ένα κορίτσι 14 ετών, δύο 15χρονα (πιθανότατα η Αλίσια και η Νταϊάνα), μια κοπέλα 18 ετών, δύο αγόρια 16 ετών και έναν 17χρονο. Νέα παιδιά που πήγαν να διασκεδάσουν και δεν γύρισαν ποτέ. Ανάμεσά τους και τρεις 16χρονοι Ιταλοί, ένας 18χρονος Ρουμάνος, ένας Γάλλος και ένας Τούρκος.

«Παγίδα θανάτου» για μερικά απλήρωτα ποτά;

Κι ενώ οι οικογένειες θρηνούν, η οργή ξεχειλίζει για το πώς το μπαρ έγινε τάφος μέσα σε λίγα λεπτά. Η αιτία φαίνεται να είναι τα βεγγαλικά στις σαμπάνιες, αλλά το «γιατί» εγκλωβίστηκαν τόσες ψυχές είναι που εξοργίζει.

Οι μαρτυρίες μιλάνε για μια έξοδο κινδύνου που ήταν… κλειδωμένη. Ένας μπάρμαν «έσπασε» τη σιωπή του στη γερμανική Bild και είπε πράγματα που σοκάρουν: «Υπήρχε έξοδος κινδύνου στο δωμάτιο καπνιστών, αλλά ήταν πάντα κλειδωμένη. Είχαν βάλει μάλιστα κι έναν καναπέ μπροστά, και απ’ έξω ήταν γεμάτο σκουπίδια».

Το πιο εξοργιστικό; Ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε πως την κλείδωναν επίτηδες, επειδή φοβούνταν μήπως φύγουν πελάτες χωρίς να πληρώσουν. Αν ισχύει αυτό, μιλάμε για έγκλημα.

Εθνικό πένθος στις 9 Ιανουαρίου

Η Ελβετία έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο Γκι Παρμελέν ανακοίνωσε ότι η Παρασκευή 9 Ιανουαρίου θα είναι ημέρα εθνικού πένθους. Στις 2 το μεσημέρι θα χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact