ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: «αν δεν βάλετε κυρώσεις, θα βάλω μόνος μου»

Εξοργισμένος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την τροπή που πήραν τα πράγματα το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Μακρόν μίλησε μόνο μια φορά, πριν αρχίσει το δείπνο των ηγετών, με τον Γάλλο να λέει «αν δεν βάλετε κυρώσεις, θα βάλω μόνος μου».

Με τη γερμανική γραμμή «συντάχθηκαν» Ισπανία και Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, όταν πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός της Μάλτας βρήκε ισχυρό αντίλογο από τον Ιρλανδό ομόλογό του.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Χιλιάδες Αρμένιοι εθελοντές αποχαιρετούν τους δικούς τους για να βρεθούν στο μέτωπο

Ωστόσο, να σημειωθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «απολύτως ικανοποιημένος», ενώ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αντικατέστησε τη λέξη «κυρώσεις» με τη λέξη «συνέπειες».

«Είναι εξίσου σαφές όπως αποτυπώνεται στην παράγραφο 20 ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact