ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαντάς: Βεβαίως θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα

«Ποτέ δεν είπαμε ναι ή όχι στην Ευρώπη»

«Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα, πετύχαμε μια επώδυνη συμφωνία με την οποία ξεκαθαρίσαμε το τοπίο», δήλωσε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σχολιάζοντας τη σημερινή επέτειο του κυβερνητικού δημοψηφίσματος.

Όπως τόνισε, η συμβολή του δημοψηφίσματος είναι θετική σχετικά με το πως κατέληξε η διαπραγμάτευση και στο τελικό αποτέλεσμά της. «Ποτέ δεν είπαμε ναι ή όχι στην Ευρώπη», ανέφερε ο βουλευτής.

«Με το νόμο για την αδειοδότηση των τελειώνουν δεκαετίες ανομίας» υποστήριξε όσον αφορά τα κανάλια, επικαλούμενος και τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας ότι δεν χωρούν 16 κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

«Πέρα από το τεχνικό θέμα είναι και το ουσιαστικό θέμα ποσά κανάλια θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ένα δυσμενές περιβάλλον» δήλωσε δε. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός διαβεβαίωσε ο κ. Μαντάς, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει χώρος και για θεματικά κανάλια.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε για το δημοψήφισμα ότι «αν δεχτούμε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Μαντά όποτε έχουμε θέμα ανοιχτό πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για να επιβάλλουμε θέση Ελλάδας και να γίνουμε υπερδύναμη… Πρόκειται για υπεραπλούστευση…»

«Οι προηγούμενη ήταν γερμανοτσολιάδες και οι εθελόδουλοι και οι νέοι ήταν λεβέντες. Ακολουθήθηκε η λογική της ηρωικής και λεβέντικης διαπραγμάτευσης που κόστισε το μνημόνιο που δεν ήταν νομοτελειακό ούτε αυτονόητο, καθώς η Ελλάδα μπορούσε να μπει σε πιστωτική γραμμή και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας», σημείωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact