ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Να απλουστεύσουμε την αδειοδότηση ξένων επενδύσεων

«Φαραωνικό» το χρέος της Ελλάδας

Στη σημασία της απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας σε σημερινές του δηλώσεις στο Mega.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, πλέον ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωση χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτό τον τομέα αλλά και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα.

Σχετικά με το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων. «Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα», υποστήριξε.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε το χρέος της Ελλάδας «φαραωνικό» και εκτίμησε πως «αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact