ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Αντίστροφη μέτρηση για τους καταναλωτές – Οι επόμενες πληρωμές

Κλείνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η πλατφόρμα.

Μέχρι και σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου θα μπορούν οι δικαιούχοι του Market Pass να πραγματοποιήσουν τις αιτήσεις τους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα καθώς όπως έχει ανακοινωθεί η προθεσμία λήγει τα μεσάνυχτα και η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόκειται να κλείσει.

Προκειμένου να υποβάλετε την αίτησή σας εισέρχεστε στο vouchers.gov.gr και επιλέγετε το εικονίδιο με το Market Pass. Έπειτα, με τους κωδικούς Taxisnet θα μεταφερθείτε στην πλατφόρμα για να κάνετε την αίτησή σας, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Όσον αφορά στις επόμενες πληρωμές, η επόμενη καταβολή χρημάτων σε όσους έχουν επιλέξει πίστωση με ψηφιακή κάρτα θα γίνει στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο και παρομοίως στις 3 κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Παράλληλα, οι δικαιούχοι που έχουν επιλέξει την πίστωση των χρημάτων του επιδόματος στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα δουν ξανά χρήματα στις 3 Μαΐου 2023 για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Σημειώνεται επίσης ότι πάνω από 2,3 εκατ. δικαιούχοι οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του Market Pass.

Τα χρήματα του επιδόματος που θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιο τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία, έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.
Αίτηση στο gov.gr – Ποια στοιχεία που πρέπει να βάλετε

Αρχικά με την είσοδό σας στην πλατφόρμα χρειάζονται τρία στοιχεία:

Διεύθυνση email
Αριθμό κινητού τηλεφώνου
Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)
Στη συνέχεια θα επιλέξετε τον τρόπο πίστωσης των χρημάτων.

Είτε έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμείτε να συνεργαστείτε.

Στην περίπτωση της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ο αιτούμενος υποβάλλει υπό μορφή IBAN ενεργό λογαριασμό Τραπέζης, στον οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που τηρείται ο λογαριασμός.

Τι πρέπει να κάνετε για τα λεφτά στην ψηφιακή κάρτα

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Αν έχετε επιλέξει πληρωμή στην τράπεζα, τα λεφτά θα μπουν κατευθείαν στον λογαριασμό σας.

Αναλυτικά τα ποσά του επιδόματος market pass

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών. Αυτό καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, το ποσό ενίσχυσης που καταβάλλεται ανέρχεται στο 80% του επιδόματος.

Αναλυτικά τα ποσά του market pass στον παρακάτω πίνακα:

Market Pass – Ποιο το τηλέφωνο επικοινωνίας

Για οποιαδήποτε απορία για το market pass, μπορείτε να καλέσετε στο Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2156327, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00 ή να υποβάλετε το ερώτημά σας μέσω email στο marketpass@ktpae.gr.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact