ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μας έβαλε τα γυαλιά η Ουγγαρία – Ηττήθηκε με 2-1 η Ελλάδα και τώρα… τρέχει!

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών στη Βουδαπέστη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-1 από την Ουγγαρία και να πέσει στη 2η θέση του ομίλου της στο Nations League, τρεις βαθμούς πίσω από τη Φινλανδία.

Παρά τη σπουδαία εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα, οι αμυντικοί του τον εξέθεσαν με κάκιστες αντιδράσεις στα δύο γκολ των Ούγγρων. Ο Μανωλάς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Εθνική μας.

Οι διεθνείς μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς και, παρά το ότι ο Φορτούνης άγγιξε το 0-1 στο 10ο λεπτό ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια, ήταν φανερό ότι δεν πατούσαν καθόλου καλά στο γήπεδο.

Έτσι, πέντε λεπτά αργότερα οι Μαγυάροι άνοιξαν το σκορ εκθέτοντας την ελληνική άμυνα και ανοίγοντάς την με απανωτές πάσες με το κεφάλι (!), προτού εκτελέσει υποδειγματικά ο Ρόλαντ Σάλαϊ.

Το γκολ των γηπεδούχων ξύπνησε τους παίκτες του Σκίμπε και η ισοφάριση ήρθε άμεσα με την κεφαλιά του Μανωλά στο 18′, που ήταν πάντως σε θέση οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα, η Εθνική ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για το 1-2, αλλά στο δίλεπτο 41′-42′ η αμυντική λειτουργία ήταν για… κλάματα.

Οι Ούγγροι άρχισαν να σουτάρουν κατά ριπάς, αφού κανείς δεν πήγαινε να μαρκάρει, ο Μπάρκας έκανε τουλάχιστον τρεις δύσκολες αποκρούσεις, για να νικηθεί τελικά από το πολύ ωραίο, είναι η αλήθεια, σουτ του Κλαϊνχάισλερ.

Από το πουθενά, λοιπόν, η ομάδα του Μάρκο Ρόσι πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-1, καθώς η «γαλανόλευκη» δεν ήταν σοβαρή και το πλήρωσε ακριβά.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λευκορώσος Αλεκσέι Κουλμπάκοφ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντμίτρι Ζουκ και Όλεγκ Μασλιάνκο. Επιπρόσθετοι βοηθοί ήταν οι επίσης Λευκορώσοι Ντένις Σερμπάκοφ και Ντζμίτρι Ντζίμτριου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκούλατσι, Μπέσε, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Κόβατς (81΄ Πάτκαϊ), Βάργκα (62΄ Λόβρεντιτς), Α. Σάλαϊ (69΄ Έπελ), Ρ. Σάλαϊ.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς (52΄ Οικονόμου), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46΄ Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Πέλκας, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Δώνης (46΄ Μήτρογλου)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact