ΥΓΕΙΑ

Μάστιγα τα μικρόβιαπου είναι ανθεκτικά στα φάρμακα

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν θα πεθαίνουν κάθε χρόνο, μέχρι το 2050, εξαιτίας ανθεκτικών στα φάρμακα μικροβίων εάν δεν περιοριστεί σημαντικά η ανεξέλεγκτη παγκόσμια εξάπλωσή τους, αναφέρεται σε έκθεση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης.

Τέτοιου είδους λοιμώξεις αποτελούν την αιτία θανάτου για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ετησίως και η τάση αυτή ολοένα και αυξάνεται, αναφέρεται στην έκθεση. «Η σημασία των αποτελεσματικών αντιμικροβιακών φαρμάκων δεν είναι υπερβολική», αναφέρεται.

Ο πρώην οικονομολόγος της Goldman Sachs, Τζιμ Ο’Νιλ, ο οποίος ήταν επικεφαλής για τη σύνταξη της έκθεσης, τόνισε ότι μόνο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ περίπου 50.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως το E.coli.

«Εάν δεν γίνει κάτι, μέχρι το 2050 ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους θα μπορούσε να αυξηθεί στα 10 εκατομμύρια», δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο.
Τα αντιμικροβιακά φάρμακα είναι μια κατηγορία φαρμάκων που περιλαμβάνει αντιβιοτικά, αντι-ιικά, αντιπαρασιτικά και αντιμυκητιακά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι μια «μετα-αντιβιοτική εποχή», όπου η βασική περίθαλψη γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη εξαιτίας του κινδύνου μολύνσεων κατά τη διάρκεια συνηθισμένων επεμβάσεων, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα ήδη σε αυτόν τον αιώνα εάν δεν γίνει κάτι δραστικό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact