Μαύρα μαντάτα απο την κυβέρνηση…
Σας τα λέγαμε να πούμε ότι δεν τα λέγαμε….έρχεται η ώρα που θα μας πετάνε απο τα σπίτια μας σαν εκείνες τις εικόνες που βλέπαμε πριν λίγο καιρό στην Ισπανία.
Σχετικό θέμα: Σας θυμίζει κάτι; Μήπως ζήσουμε και εμείς εικόνες Ισπανίας;
Νέο πατατράκ από την κυβέρνηση η οποία δεν ανανέωσε την παράταση της υπουργικής απόφασης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σήμερα γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Πρακτικά δηλαδή θα μπορούν να προχωρήσουν εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις (σ.σ. δεν αφορά πρώτη κατοικία που προστατεύεται).
Κατά συνέπεια από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σύμφωνα με την απόφαση:
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών» (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ’ αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β’ 2110)».