ΚΟΣΜΟΣ

Με ρωσικά όπλα μάχεται πλέον ο συριακός στρατός

«Τα όπλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και πολύ ακριβή»

Ο συριακός στρατός έχει αρχίσει πρόσφατα να χρησιμοποιεί νέου τύπου όπλων εδάφους και αέρος που έχει προμηθεύσει η Ρωσία, είπε πηγή του συριακού στρατού στο πρακτορείο Ρόιτερς χθες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ρωσική υποστήριξη στην Δαμασκό που ανησυχεί τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα όπλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά και πολύ ακριβή, και χτυπάνε στόχους επακριβώς,» είπε η πηγή σε απάντηση ερώτησης σχετικά με το ρωσικό οπλισμό, «Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για όλων των τύπων τα όπλα, αέρος ή εδάφους.»

Σύμφωνα με την πηγή, ο στρατός εκπαιδεύτηκε στα νέα όπλα τους τελευταίους μήνες και τώρα τα χρησιμοποιεί όμως δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ είπε χθες ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει νέα όπλα και εκπαιδεύσει τον συριακό στρατό στη χρήση τους, χωρίς να πεί πότε ή ποιά ήταν τα συστήματα. Είπε στην κρατική τηλεόραση ότι η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη ακόμα και να ζητήσει από ρωσικές δυνάμεις να πολεμήσουν δίπλα στις δικές της αν χρειαζόταν, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ρώσοι στρατιώτες στη Συρία τώρα.

Η ρωσική κυβέρνηση είπε χθες ότι η στρατιωτική υποστήριξη στη Δαμασκό στόχευε στον πόλεμο ενάντια της τρομοκρατίας, ότι διασφάλιζε την εθνική κυριαρχία της Συρίας και ότι απέτρεπε μια «πλήρη καταστροφή» στην περιοχή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία έχουν υποστηρίξει αντάρτες που προσπαθούν να ρίξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου η εξωτερική στρατιωτική βοήθεια μέχρι τώρα έχει έρθει κυρίως από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ από το Λίβανο.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ομπάμα είπε τη Τετάρτη ότι εξέταζε τη ρωσική πρόταση για στρατιωτικές συνομιλίες περί της Συρίας, οι οποίες θα εγγυώ ται ότι δεν θα έρθουν σε σύρραξη αμερικανικά και ρωσικά αεορπλάνα στη Συρία. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είπε ότι οι ΗΠΑ «παραμένουν ανοιχτές σε τακτικές και πρακτικές συνομιλίες» με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι ο ‘Ασαντ πρέπει να συμμετάσχει σε διεθνείς προσπάθειες ενάντια του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο Σύρος ηγέτης είναι μέρος του προβλήματος, και απορρίπτει την ιδέα.

Ο πόλεμος έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε 250.000 άτομα. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη χώρα και σχεδόν το διπλάσιο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μέσα στη χώρα. Δεκάδες χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη, μέρος μιας από τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει η ήπειρος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact