ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Με τη γρηγορότερη ιντερνετική σύνδεση από κινητό οι Δανοί

Το φινλανδικό πανεπιστημιακό πρόγραμμα Netradar μέτρησε τις ταχύτητες σύνδεσης των κινητών στο ίντερνετ και στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι χρήστες στη Δανία (22,3 Μbit ανά δευτερόλεπτο). Ακολουθούν η Σιγκαπούρη (16,9 Mbit/s), η Ελβετία (16,6 Mbit/s), η Νορβηγία (14,8 Mbit/s) και η Ν.Κορέα (13 Mbit/s).

Οι μετρήσεις, που αφορούν το 2014, προέρχονται από χιλιάδες χρήστες κινητών συσκευών που χρησιμοποιούν το Netradar, μια δωρεάν εφαρμογή η οποία αναλύει την ταχύτητα και την ποιότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή, οι χρήστες ενημερώνονται για την κατάσταση της κινητής σύνδεσής τους και παράλληλα, με ανώνυμο τρόπο, τα δεδομένα στέλνονται σε μια μεγάλη βάση δεδομένων.

Την εφαρμογή έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Άαλτο της Φινλανδίας. Μέχρι σήμερα, η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 200.000 φορές και η βάση δεδομένων διαθέτει πάνω από 5 εκατομμύρια μετρήσεις από όλο τον κόσμο.

Οι χρήστες μπορούν από τη διεύθυνση www.netradar.org να κατεβάσουν την εφαρμογή για συσκευές που τρέχουν με λειτουργικό σύστημα Android, iOS (Apple), Windows Phone, Blackberry, Nokia X κ.α. Μπορούν επίσης να δουν αναλυτικούς χάρτες με τις κατά τόπους διαδικτυακές ταχύτητες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact