ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλος αριθμός Καναδών πεθαίνει λόγω πείνας, πάνω από 4 εκατομμύρια βιοπορίζονται με δυσκολία

Ανησυχητικά τα στοιχεία έρευνας σε μια χώρα με δυνατή οικονομία

Νωρίτερα πεθαίνουν οι Καναδοί που δεν έχουν αρκετά χρήματα, ώστε να λαμβάνουν καθημερινά τακτικά γεύματα, όπως αποκάλυψε έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αποδεικνύεται ότι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα ακόμη και σε πλούσιες χώρες. Η έρευνα διενεργήθηκε σε περισσότερο από μισό εκατομμύριο Καναδούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πείνα συνδέεται με αυξημένη θνησιμότητα από διάφορα αίτια, με εξαίρεση τον καρκίνο.

Όμως, οι μολυσματικές ασθένειες, οι ακούσιοι τραυματισμοί και οι αυτοκτονίες είναι δύο φορές πιο πιθανό να επιφέρουν τον θάνατο μεταξύ όσων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πείνας έναντι όσων δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Canadian Medical Association Journal.

«Εντοπίσαμε τριτοκοσμικά αίτια θανάτου σε μια χώρα του πρώτου κόσμου», επεσήμανε ο Φέι Μεν επικεφαλής της συντακτικής ομάδας. Και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξήγησε: «Διατροφικά ανασφαλείς άνθρωποι στον Καναδά είναι αντιμέτωποι με προβλήματα όπως οι μολύνσεις και η δηλητηρίαση από φάρμακα, τα οποία θα αναμέναμε να αντιμετωπίζουν πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών».

«Τα αποτελέσματα προκαλούν και σε εμάς εντύπωση. Στον ανεπτυγμένο κόσμο, σε μια χώρα όπως ο Καναδάς, η διατροφική ανασφάλεια μπορεί ακόμη να προκαλεί θανάτους», πρόσθεσε ο Μεν.

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στον Καναδά δυσκολεύονται να βρουν επαρκή τροφή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με το πρόβλημα να έχει πολλές διαβαθμίσεις: από το να τους τελειώνουν τα τρόφιμα ή να παραλείπουν γεύματα, ως το να κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα της τροφής που παίρνουν.

Έκθεση του 2019 που ερεύνησε τη σχέση μεταξύ της πείνας και της θνησιμότητας στους ενήλικες Αμερικάνους κατέληξε σε ανάλογα αποτελέσματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι -εκ των οποίων το 8% ζει στη Βόρεια Αμερική ή την Ευρώπη- δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή, υγιεινή τροφή, κάτι που τους καθιστά περισσότερο επιρρεπείς σε προβλήματα υγείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact