ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένος ο τζίρος στο χρηματιστήριο

Στις 622,71 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 1,59%

Πτωτικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 620 μονάδων, με τον τζίρο να παρουσιάζεται μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Από τις μετοχές του FTSE-25, μόνο η Eurobank και η Grivalia Properties έκλεισαν σε θετικό έδαφος, ενώ πιέσθηκαν οι μετοχές της Coca Cola HBC, της Alpha Bank και της ΔΕΗ. Η μετοχή της ΔΕΗ διαγράφεται από το δείκτη MSCI Greece, μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του MSCI. Ο δείκτης MSCI Standard Index για την Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον εννέα μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Folli Follie, Jumbo και Τιτάν.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 622,71 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,59%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε άνοδο 2,82%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση 1,37%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 67,073 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 96.536.656 τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,20%.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact