ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέισον: Η φρενίτιδα απειλών δείχνει πως οι συζητήσεις παρουσιάζουν πρόοδο

Την εκτίμησή του ότι οι διαπραγματεύσεις ενόψει του Eurogroup βαίνουν καλώς και ότι τα δεκάδες δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αδιέξοδο και χρεοκοπία υποδηλώνουν ακριβώς αυτό έκανε με «τιτίβισμά» του ο δημοσιογράφος του Canal 4 Πολ Μέισον.

Συγκεκριμένα ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει στο Twitter ότι «η εκρηκτική φρενίτιδα απειλών κατά της Ελλάδας από την ΕΚΤ, μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων του Bloomberg, συνήθως σημαίνει πως οι πολιτικές συνομιλίες με το Eurogroup σημειώνουν πρόοδο».

Outbreak of frenzied threats to Greece by ECB, briefed via BBG, usually means political talks with Eurogroup making progress.

— Paul Mason (@paulmasonnews) April 21, 2015
Το tweet του Πολ Μέισον αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ ετοιμάζει νέο χτύπημα στην ελληνική οικονομία και τις τράπεζας. Σύμφωνα με το Bloomberg η ΕΚΤ εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό του ELA στις ελληνικές τράπεζες καθώς η μειοψηφία εντός του ΔΣ που αντιτίθεται σε επέκταση της βοήθειας προς την Ελλάδα αυξάνεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΕΚΤ έχει ήδη καταλήξει σε μία πρόταση να αυξήσει το κούρεμα επί των εχέγγυων που χρησιμοποιούν οι ελληνικές τράπεζες ώστε να δανειστούν από την ΤτΕ.

Εφόσον ενεργοποιηθεί η πρόταση θα μειωθεί και η βοήθεια που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες αφού θα στερηθούν πολύτιμη ρευστότητα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg αν και η πρόταση δεν έχει επισήμως συζητηθεί από το ΔΣ, μπορεί να εξεταστεί στην περίπτωση που η Ελλάδα αποτύχει να πείσει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών ότι μπορούν να μεταρρυθμίσουν την ελληνική οικονομία και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact