ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: “Χαρτί τουαλέτας” το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν

Το ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σχολίασε στο Twitter ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Πούτιν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κάτι που όπως φαίνεται δεν πτοεί τη Ρωσική κυβέρνηση. Όπως νωρίτερα δήλωσε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είναι μια «ανούσια κίνηση» που δεν «επηρεάζει τη Ρωσία».

Ο Μεντβέντεφ πήγε τον σχολιασμό ένα βήμα παραπέρα παρομοιάζοντας το έγγραφο του εντάλματος σύλληψης με… χαρτί τουαλέτας, βάζοντας και το ανάλογο εικονίδιο. Μάλιστα, γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται νας σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί.»

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Μόσχα δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

«Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», είπε ο Πεσκόφ.

Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον Πούτιν

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στη γείτονά της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, χιλιάδες πολίτες έχουν πέσει νεκροί από τα ρωσικά πυρά τον τελευταίο χρόνο στην Ουκρανία. Το νεότερο γνωστό θύμα είναι ένα 14χρονο αγόρι, ενώ οι Βρετανοί υποστηρίζουν πως οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 7.000. Παράλληλα, πάνω από οκτώ εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν γίνει πρόσφυγες σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας του πολέμου.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, ανέφερε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτιμά ότι θα κερδίσει σε έναν πόλεμο φθοράς απέναντι στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν, κατά τη γνώμη μου, νομίζει σήμερα ότι δεν μπορεί να κερδίσει αμέσως, αλλά δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει», δήλωσε ο διευθυντής της CIA σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact