ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Δεν βλέπω τραπεζική κρίση στην Ιταλία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι στο Βερολίνο, στο ζήτημα των ιταλικών τραπεζών.

Η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι δεν αναμένει κάποια κρίση στην Ιταλία ως αποτέλεσμα της ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης κάποιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, υπάρχουν εντατικές συνομιλίες της ιταλικής κυβέρνηση και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σήμερα συζητούν οι υπουργοί Οικονομικών», δήλωσε η καγκελάριος.

«Είμαι πεπεισμένη ότι τα ζητήματα που πρέπει να αποφασιστούν εκεί θα επιλυθούν με καλό τρόπο. Συνολικά, δεν βλέπω κρίσιμες εξελίξεις», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε επίσης και τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο λέγοντας ότι έργο της Τερέζα Μέι ως πρωθυπουργού της Βρετανίας θα είναι να αποφασίσει τι είδους σχέσεις θα έχει η χώρα της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ιστορική απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ.

«Το καθήκον της νέας πρωθυπουργού… θα είναι να αποσαφηνίσει το ερώτημα τι είδους σχέση θέλει να οικοδομήσει η Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε η κ. Μέρκελ 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact