ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας

Κινέζοι εθισμένοι στο Διαδίκτυο που δαπανούν έως και 17 ώρες την ημέρα «σερφάροντας», ενώ φορούν ακόμη και πάνες ώστε να μην χάνουν χρόνο πηγαίνοντας τουαλέτα, στέλνονται σε στρατόπεδα αποτοξίνωσης για να απαλλαγούν από την εξάρτησή τους.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο θεωρείται μια κλινική διαταραχή στην Κίνα, με μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των νέων που επιλέγουν να αγνοούν τις σπουδές τους, την κοινωνική τους ζωή και την οικογένεια για να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο ή να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή.

Οι γονείς που έχουν παρακολουθήσει την εμμονή των παιδιών τους και λένε ότι είναι εκτός ελέγχου, εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμη και 9.000 δολάρια για να στείλουν τα παιδιά τους στο στρατόπεδο όπου περνούν τουλάχιστον 6 μήνες μαθαίνοντας πώς να εκτιμήσουν τη ζωή πέρα από τις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών.

Το κέντρο άνοιξε το 2006 και οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι έχει θεραπευτεί το 75% των ασθενών, ηλικίας μεταξύ 13 και 26 ετών με τη χρήση φαρμάκων, γυμναστικής, θεραπείας και απομόνωσης. Ο Tao Ran, ψυχίατρος και υπεύθυνος στο κέντρο, παρομοίασε την καθήλωση του ασθενούς στο διαδίκτυο με εκείνη της εμμονής ενός εξαρτημένου από την ηρωίνη, αναφέροντας ότι είναι άκρως επιζήμια.

Πρόσθεσε ότι πολλοί επιλέγουν να παραλείπουν γεύματα, να μην κάνουν διαλείμματα για τουαλέτα και να παραιτούνται απ’ όλες τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις πέρα από τον υπολογιστή, ενώ κλειδώνονται σε ένα χώρο ακόμη και για μήνες, χωρίς καν να δουν τον ήλιο. «Νομίζουν ότι δεν έχουν χρόνο ούτε για να πάνε στην τουαλέτα. Παίζουν παιχνίδια 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα και παίρνουν μόνο ένα γεύμα τη μέρα καθώς απορροφώνται», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το 90% των ασθενών πάσχει από κατάθλιψη και περισσότεροι από τους μισούς έχουν επιτεθεί στους γονείς του όταν προσπάθησαν να τους πουν να σταματήσουν να παίζουν.

Επιπλέον σε ακραίες περιπτώσεις άτομα έχουν οδηγηθεί ακόμη και στο θάνατο παίζοντας ασταμάτητα μπροστά σε μία οθόνη για μέρες. Όταν τα παιδιά αρνούνται να πάνε οικειοθελώς στο στρατόπεδο, οι γονείς χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να τα πάνε εκεί και να τα σώσουν, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα1 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα2 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα3 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα4 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα5 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα6 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα7 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα8 Μέσα στο στρατόπεδο «ψηφιακής αποτοξίνωσης» της Κίνας - Εικόνα9

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact