ΚΟΣΜΟΣ

ΜΙΑ «ΑΝΑΣΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ!

Η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους κυματίζει στα κυβερνητικά κτήρια, τα οχήματα της αστυνομίας φέρουν τα διακριτικά του Χαλιφάτου, το τοπικό στάδιο χρησιμοποιείται για εκτελέσεις. Και όμως, αυτή η εικόνα δεν προέρχεται από κάποια πόλη της Συρίας αλλά από τις ακτές της Μεσογείου, και πιο συγκεκριμένα από την Λιβύη.

Σύμφωνα με το CNN, οι τζιχαντιστές έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο τους την πόλη Ντέρνα, που έχει πληθυσμό περίπου 100.000 ανθρώπων.

Η εν λόγω πόλη είναι κοντά στα σύνορα με τη Αίγυπτο ενώ απέχει 200 μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πιο κοντινό σημείο την… ελληνική Κρήτη.

tzixadistes-570

Οι μαχητές επωφελούνται από το πολιτικό χάος για να επεκτείνουν με ραγδαίους ρυθμούς την παρουσία τους προς τη Δύση, κατά μήκος της ακτής, αναφέρουν πηγές στο CNN.

Οι ίδιες πηγές λένε πως 800 τζιχαντιστές λειτουργούν δώδεκα στρατόπεδα στις παρυφές της πόλης καθώς και μεγάλες εγκαταστάσεις στα κοντινά Green Mountains, όπου εκπαιδεύονται οι μαχητές από τη βόρεια Αφρική.

«Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Βρίσκονται καθ’οδόν για τη δημιουργία ενός ισλαμικού εμιράτου στην ανατολική Λιβύη», είπε στο CNN ο Νόμαν Μπένοτμαν, πρώην Λίβυος τζιχαντιστής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε ηχητικό του μήνα την περασμένη εβδομάδα ο Μουτζαχεντίν της Λιβύης απείλησε τους «κοσμικούς και τους βουλευτές και τους πυλώνες τους από την αστυνομία και τον στρατό» ότι προετοιμάζουν για αυτούς «ένα από τα πιο πικρά ποτήρια και τον χειρότερο θάνατο».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact