ΚΟΣΜΟΣ

Μία νεκρή και χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Ιαπωνία

Εντολή εκκένωσης για περιοχές της νήσου Κιούσου

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι εκλήθησαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νήσο Κιούσου στη νοτιοδυτική Ιαπωνία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις και τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων.

Μια γυναίκα στην περιοχή Καγκοσίμα, στο νότιο Κιούσου, έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση, ενώ οι αρχές εξέδωσαν οδηγία που απευθύνεται σε περίπου 388.000 νοικοκυριά, ή 831.000 ανθρώπους, στην Καγκοσίμα και σε άλλες τρεις περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εντολή για εκκένωση της περιοχής δόθηκε παράλληλα στους περίπου 6.000 κατοίκους της πόλης Ισικικουσικίνο Καγκοσίμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, σε ένα τμήμα της πόλης Σατσουμασεντάι έβρεχε επί περισσότερο από 24 ώρες από χθες Κυριακή το απόγευμα, με τη βροχή που έπεσε να έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο για τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας, κι άλλες βροχές αναμένονται στο νότιο Κιούσου κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact