ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μηνιάτικο» 500 ευρώ σε παππούδες και γιαγιάδες για να κρατάνε τα εγγόνια τους

Γιαγιάδες και παππούδες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα προσέχουν τα εγγόνια τους θα πληρώνονται με 500 ευρώ το μήνα για το κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Διαδικασία και προϋποθέσεις

Αυτό που χρειάζεται να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να μπει στην σελίδα ntantades.gov.gr και στη συνέχεια, οι παππούδες κάνουν αίτηση για να γίνουν επιμελητές και οι γονείς να γίνουν ωφελούμενοι του προγράμματος.

Προϋποθέσεις για τους δικαιούχους είναι το εισόδημα των γονέων να μην ξεπερνά τις 24.000 ευρώ τον χρόνο, να μην είναι σε άδεια μητρότητας, πατρότητας ή ανατροφής τέκνου και ο δήμος κατοικίας τους να είναι σε αυτούς που εφαρμόζεται το πρόγραμμα.

Τα πρόσωπα που θα φροντίζουν τα παιδιά πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν αποδεικτικό εκπαίδευσης πάνω στη φροντίδα παιδιών, ιατρικές πιστοποιήσεις και άλλα έγγραφα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (https://isotita.gr/prosklisi-ekdilosi-endiaferontos-ntantades-tis-geitonias/).

Οι δύο φάσεις

Το έργο θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο σε 61 δήμους της χώρας και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών». Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr άνοιξε προκειμένου να εγγραφούν όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξει η πλατφόρμα για να καταθέσουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: Αφενός στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου στη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Πηγή: vradini.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact