ΔΙΑΦΟΡΑ

Το μυστικό για να μην μαυρίζει το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ώριμο, καταπράσινο αβοκάντο; Συνήθως όμως οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο το μισό κρεμώδες φρούτο (ναι είναι φρούτο!) για το avocado toast μας ή τη σαλάτα μας. Τι γίνεται με το άλλο μισό; Μέσα σε λίγα λεπτά (!) είναι για πέταμα, καθώς δείχνει χαλασμένο, θλιβερό και μαυρισμένο στο ράφι του ψυγείου μας. Μπορεί να είναι μια χαρά για κατανάλωση, αλλά όχι και για τις φωτογραφίες μας στο Instagram.

Nα λοιπόν πώς θα το κρατήσεις καταπράσινο και ζωντανό:

Αντί να το περιχύσεις με λεμόνι ή να το τυλίξεις με πλαστική μεμβράνη, δοκίμασε να βάλεις το μισό που έχει ακόμη το κουκούτσι σε ένα τάπερ πλάι σε ένα μισό κρεμμύδι. Κλείσε πολύ καλά το καπάκι και τοποθέτησέ το στο ψυγείο. To αβοκάντο θα διατηρήσει το χαρακτηριστικό του χρώμα για αρκετές ημέρες λόγω των ενώσεων θείου που απελευθερώνει το κρεμμύδι. Και το καλύτερο; Η γεύση και η οσμή του, παραδόξως, δεν μεταβάλλεται διόλου!

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact