ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Παροναξίας: Ειρωνικός ο Φίλης για την προσευχή στα σχολεία [βίντεο]

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, χαρακτήρισε ειρωνικό τον τρόπο που εκφράστηκε ο Νίκος Φίλης σε πρόσφατες δηλώσεις του για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία.

«Ο τρόπος που εκφράστηκε ο Υπουργός Παιδείας για την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία ήταν ειρωνικός, ήταν τρόπος καταφρονήσεως προς την ουσία αυτής της ευλογημένης από το κράτος συνήθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Παροναξίας κατά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στον ναό της Αγίας Τριάδας Λευκών Πάρου.

«Λύθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας και απέμεινε αυτό. Να καταργηθεί η προσευχή. Λες και υπήρξαν προβλήματα από την προσευχή», σχολίασε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Λες και ο υπουργός είναι σε θέση να κρίνει τι είναι αμαρτία και τι δεν είναι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία