ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίχαλος: Τώρα είναι ώρα για συναίνεση και συνεργασία

Άρθρο του προέδρου του ΕΒΕΑ στο newsbeast.gr

Η συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο, με την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι εξαιρετικά επαχθής, κυρίως γιατί διατηρεί τη λογική της υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τη συντήρηση ενός σπάταλου, αναποτελεσματικού κράτους.

Του Κωνσταντίνου Μίχαλου*

Παρ’ όλα αυτά, έχει γίνει πλέον προφανές ότι η εφαρμογή της συμφωνίας και η επίτευξη των στόχων της αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας εντός του ευρώ.

Όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί στις 20 Σεπτεμβρίου θα κληθεί να την υλοποιήσει, προκειμένου να αποφευχθεί μια εθνική περιπέτεια.

Έτσι οι πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας – συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση επέλεξε να τη διασφαλίσει – έχουν κάθε συμφέρον, αλλά και καθήκον, να συνεργαστούν με τρεις βασικούς στόχους.

Ο πρώτος αφορά την οριστική απομάκρυνση του κινδύνου εξόδου από το ευρώ. Παρά την εξομάλυνση που επήλθε με τη συμφωνία του Αυγούστου, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και οι κύκλοι που επιδιώκουν να δουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης δεν έχουν καταθέσει τα όπλα.

Ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός στόχος, αφορά την εξεύρεση εναλλακτικών μέτρων με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, προκειμένου να περιοριστούν τα φορολογικά μέτρα σε βάρος του ιδιωτικού τομέα και να αποτραπεί η εκ νέου βύθιση της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση.

Ο τρίτος στόχος είναι να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη και κυρίως τον παραγωγικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

Η διακομματική συναίνεση και συνεργασία, κάτω από τον κοινό εθνικό στόχο της παραμονής και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εντός του ευρώ, αποτελεί την πρόκληση της επόμενης ημέρας των εκλογών.

* Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact