ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του μνημονίου, μόνο η εφαρμογή αυτού

Την ανάγκη εφαρμογής του Μνημονίου, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του.

«Δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι εφαρμογή», δήλωσε, πιο συγκεκριμένα από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας, ωστόσο, τη βεβαιότητα πως «το πλαίσιο του προγράμματος» δε θα αμφισβητηθεί, όποια και να είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης. Ο Γάλλος επίτροπος μίλησε την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε το think tank CEPS (Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής) με θέμα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με τη συμμετοχή και του Διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Τζέφρι Φρανκς.

Ερωτηθείς εάν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αποτελούν σημείο διαφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, ο Π. Μοσκοβισί απάντησε πως οι τρεις θεσμοί είχαν «πάντα τις ίδιες θέσεις» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα. «Αν και όχι αυθόρμητα», είπε χαρακτηριστικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ κατέληγαν να μιλούν με «μία φωνή» τόσο απέναντι στις ελληνικές Αρχές όσο και στο πλαίσιο του Eurogroup.

Με τη σειρά του, ο Τζ. Φρανκς, συμφώνησε με το Γάλλο επίτροπο, ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ τόνισε πως βρίσκονται στην «ίδια σελίδα», όσον αφορά την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν από δω και πέρα οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Μια από τις ατυχίες σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο είναι πως η διαδικασία εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά σταμάτησε, ή έγιναν και βήματα προς τα πίσω», σχολίασε ο Τζ. Φρανκς, προσθέτοντας ότι κυρίως, «είναι ατυχές το γεγονός ότι αυτή η διακοπή έγινε όταν η Ελλάδα είχε κάνει τη στροφή προς την ανάπτυξη».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact